מה זה הרמת סינוס

הליך של הרמת סינוס זה טיפול שיניים שמבצעים כדי ליצור תוספת עצם בחלקים האחוריים של הלסת העליונה. התוספת נדרשת  לביצוע טיפולי שיניים שנדרשים באזור כשיש מצב של  מחסור בעצם. כאשר יש צורך בביצוע שתל דנטלי בחלקים האחוריים של הלסת העליונה, נתקל לפעמים בבעיה של חוסר בנפח עצם. באזור זה של הלסת קיים חלל אויר שנקרא: הסינוס המקסילרי.

אם מנסים להחדיר שתל דנטלי דרך עצם לא עבה מספיק לתוך חלל הסינוס הפתוח עלולים להגרם זיהומים ודלקות שעלולים לגרום לכשלון השתל. לכן לפני שמחדירים  שתל לאזור חובה לעבות את העצם.

ההליך של הרמת סינוס פתוחה, כולל ביצוע חלון או פתח בצד החיצוני של הלסת וזה כדי לקבל גישה אל חלל הסינוס. אחרי פתיחת החלון, מרימים בתוך חלל הסינוס את הרירית שמדפנת אותו עם כפיות ייעודיות ועושים את הפעולה בלי לקרוע את הרירית.
הממתח ממקם גרגירי עצם כתושה בין הרירית המורמת לבין רצפת החלל.

בסיום החדרת גרגירי העצם, סוגר המנתח את החלל הממולא ותופר את החניכיים.
וחלה אינטגרציה, העצם הטבעית של הגוף מחליפה את גרגירי העצם הכתושה בתהליך ביולוגי הנמשך כ 8 חודשים עד שנה. לאחר שנוצרת עצם טובה ועבה, ניתן להחדיר לתוכה את השתל הדנטלי ולבנות מעליו שיניים חדשות.

תופעות לוואי של הרמת סינוס

לניתוח זה יש כמה תופעות לוואי שכוללות שטפי דם חיצונים המטומות, נפיחות באזור ולפעמים דימום משמעותי ממקום הניתוח. מצב של קרע ברירית המורמת עלול להביא לירידה בסיכויי הצלחת הפעולה הנאמדים בכ-90%.

הסבר על הרמת סינוס סגורה 

כשמבצעים הרמת סינוס סגורה  מבצעים קדח מאוד קטן (כ-3-5 מ"מ בלבד) דרך עצם הלסת מתוך חלל הפה ולא מהצד ולא פותחים חלון אל תוך הסינוס.
ניתן לבצע את הפעולה רק במקרים בהם יש נפח עצם משמעותי שיכול להבטיח את ייצוב השתל המוחדר ומאפשרת הגבהה ותוספת של 2-3 מ"מ עצם בלבד.
דרך החריר שנוצר, דוחף הרופא את רירית הסינוס כלפי מעלה, מחדיר גרגירי עצם כתושה, ולפעמים גם שתל דנטלי כבר באותה ישיבה מבלי להמתין להחלפת העצם הכתושה בעצם טבעית. אפשר לדחוק את הרירית כלפי מעלה   על ידי החדרת צינורית שבקצה יש בלון מתנפח. ניפוח הבלון מוביל להרמת הרירית. ואחרי הסרת הבלון מהאזור, מחדירים את העצם הכתושה ואם זה אפשרי גם את השתל. אפשר לחלופין לדחוק את הרירית למעלה באמצעות מכשירים הנקראים: אוסיאוטומים

*פעולות אלה מבוצעות אך ורק על ידי כירורג בעל ניסיון.

המלצה:
בתום ניתוח זה יתכנו שטפי דם בימים הראשוניים ולכן צריך להערך בהתאם, לא להיות בשמש,
לשים קרח, ולקחת מספר ימי חופש מהעבודה.

מרפאת ד"ר ממלידר מוודאת
יום לאחר הניתוח לשלום המטופל, ומאחלת בריאות ומקווה שיחלים במהרה ושהטיפול יצליח.
הצלחה שלו, הצלחה שלנו !!

רוב בני האדם זקוקים לשיניים זעל מנת ללעוס, לדבר ולהיראות ולהרגיש ביטחון וטוב עם עצמם

ובכן, כאשר האדם מאבד את שיניו עקב עששת חריפה, סדק בשן, טראומה בשן, וכו' הוא פונה לרופא השיניים.
בעיה נפוצה אחרי אובדן שיניים היא מחסור בעצם הלסת העליונה. עצם הלסת חזק ובריאה כל עוד השיניים נמצאות במקומן אם המטופל לא מטפל מיד עלול להגרם מצב שבו העצם הולכת ומתפוררת והוא עלול לאבד את שיניו.

מחסור בעצם זו עלול להוביל לקושי בביצוע השתלות שיניים, ולכן לא פעם על המטופל לעבור ניתוח הרמת סינוס.

מהי הרמת סינוס
הרמת סינוס כוללת למעשה מילוי של העצם החסרה בלסת העליונה. ההליך יבוצע על ידי הרדמה מקומית / סדציה, בהתאם למצבו של המטופל ולפרוצדורות השונות שעליו לעבור.

במהלך הפרוצדורה הכירורגית מבוצעת הנפת חניכיים בלסת העליונה תוך השגת גישה לעצם שם נפתח חלון שדרכו מבוצעת הרמה של קרום הסינוס. כדי למלא את החלל הריק שנוצר עקב הרמה זו, ימלא אותה הרופא בחומר עצם.

השיטות להרמת הסינוס
לפני שמבצעים טיפול הרמת סינוס ומתאימים את שיטת הטיפול הנכונה, רופא השיניים מבצע בדיקה מקיפה. לאחר מכן הוא מרים אט אט את הרירית הממוקמת מעל הלסת והחניכיים ומחדיר אליה את גרגירי העצם. הגרגירים נמשכים אל העצם, מעבים אותה ומתחברים אליה.

הבא ונכיר מספר שיטות לביצוע הרמת סינוס:

הרמת סינוס פתוחה

במהלך פרוצדורת הרמת סינוס פתוחה פותח הרופא מעין חלון בצד של הסינוס ומוסיף לו חומר מילוי ברווח הנוצר בין הממברנה לבין הרצפה של הסינוס. הרופא עשוי להשתמש בחומרי מילוי שונים בהתאם לצורך
(חומר סינטטי, חומר שמקורו מהחי או שילוב של שני החומרים יחד).

הרמת סינוס סגורה

הרמה זו מתבצעת כאשר מדובר בתוספת לא גדולה במיוחד לעצם. במהלך ההשתלה הסגורה מוסיף הרופא חומרי מילוי שונים אל מתחת לרצפת הסינוס.

תנאים לביצוע הרמת סינוס

לפני ביצוע הליך של הרמת הסינוסים צריך  לבצע שתי בדיקות. ראשית, על המטופל לעבור בדיקת CT מקיפה. צילום הCT יסייע לרופא לבחון מהי צפיפות העצם שנשארה ולהחליט מהי שיטת ההרמה הנכונה. כמו כן, אם המטופל סובל מאלרגיה כלשהי בעונה מסוימת, עליו ליידע על כך את הרופא ולקבוע את הניתוח לעונה שבה הוא אינו סובל ממנה.

*חשוב ביותר:
לאחר פרוצדורת הרמת סינוס מגיע תהליך ההחלמה. בימים שאחרי חשוב לשמור על הסינוסים, להימנע מהתעטשויות חזקות או מקינוח אף בעוצמה מוגזמת. כמו כן, כדי לשמור על לחות פנים האף, רושם הרופא תרסיס מי מלח.

המטופל יצטרך לקבוע תור למרפאה לאחר מספר שבועות כדי להסיר את התפרים, לבחון אם הלסת נרפאה לחלוטין ולבדוק מתי ניתן יהיה לבצע את ההשתלה, או במקרה שהשתלים כבר הוצבו במעמד הרמת הסינוס נבדוק מתי נוכל להתחיל את תהליך השיקום

*כלומר את בניית השיניים (הכתרים החדשים על גבי השתלים שהוצבו)

ד"ר ממלידר וצוות המרפאה, מקווים לראותכם ונשמח לתת מענה לכל טיפול שתצטרכו
בקשב רב ובאדיבות..

כאן בשבילך !

תוכן עניינים